Cylindropuntia cholla

Artikelnummer: 20201906TA872 Plantpaspoort A: Cylndropuntia B: NL-765431734 C: 1423 D: NL
Vorige Artikel 97 van 411 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 30 stuks

Cylindropuntia cholla

De Cylindropuntia cholla is een prachtige cactus die in de natuur voorkomt in een groot gebied in langs de kust en op woestijn vlaktes in Mexico. 

De Cylindropuntia cholla heeft een donkergroene kleur en cilindrisch gevormde bladdelen. Nieuwe bladdelen groeien uit de zijkanten en bovenkant van de oudere delen. Bij de nieuw groei zijn eerst een soort cilindrisch gevormde bladeren zichtbaar. Deze drogen later in en dan blijven enkel haar dunne scherpe stekels over. De Cylindropuntia cholla is een snele groeier en kan uiteindelijk uitgroeien tot een flinke struik van wel 3 meter.

De Cylindropuntia cholla gaat bij ons bloeien in het voorjaar. Bovenop de bovenste rij bladeren groeien haar bloemen. Deze hebben een prachtige roze paarse bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cylindropuntia cholla cactussen in een 5,5 cm-pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Cylindropuntia cholla in de zomer 1x in de 3 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Cylindropuntia cholla houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht geeft de tanden op de bladeren een mooie paarse kleur.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cylindropuntia cholla beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel