Echinocactus grusonii var. albispinus groot

Artikelnummer: 20201906TA873 Plantpaspoort A: Echinocactus B: NL-265765765 C: 493209 D: NL
Artikel 113 van 358
€ 24,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Echinocactus Grussonii var. albispinus

De Echinocactus Grussonii var. albispinus is een prachtige variant van de bekende Echinocactus Grussonii. In de natuur komt je deze variant niet tegen. Ze is ontstaan uit veredeling van geselecteerde cactussen met wittere stekels. In Nederland is de Echinocactus Grussonii niet alleen bekend onder haar Latijnse naam maar ook als grootmoederstoel. Deze bijnaam heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Ga er maar eens op zitten.

De Echinocactus Grussonii var. albispinus heeft een donkergroene kleur. Haar stekels hebben een prachtige witte kleur. Deze witte kleur is vooral bovenop de cactus bij de nieuwgroei zichtbaar. Wanneer de stekels na vele jaren verouderen krijgen ze een gele tot geelbruine kleur.

Wanneer de Echinocactus Grussonii var. albispinus een doorsnede van 30cm heeft kan ze gaan bloeien. Kleinere exemplaren van deze cactus bloeien niet. Wanneer je de Echinocactus Grussonii var. albispinus vanaf het voorjaar tot de zomer op een lichte zonnige plek zet kan ze je in de zomer belonen met prachtige gele bloemen. Deze bloemen verschijnen in een cirkel uit de kop van de cactus en ruiken heerlijk.

Ikhebeencactus heeft voor jouw mooie exemplaren van de Echinocactus Grussonii var. albispinus die in een 17 ck kunststof kweekschaal groeien. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Echinocactus Grussonii var. albispinus in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Met een lichte en zonnige plaats maak je de Echinocactus Grussonii var. albispinus blij en dit bevordert ook de bloei bij grotere exemplaren van de cactus.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocactus Grussonii var. albispinus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 17 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel