Aeonium Eden

Artikelnummer: 20201906TA875 Plantpaspoort A: Aeonium B: NL-765431734 C: 878982 D: NL
Vorige Artikel 14 van 411 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Aeonium Eden

De Aeonium Eden is een prachtig gekleurde vetplant soort. Deze Aeonium is ontstaan door veredeling van Aeonium velours planten en is een vorm die je zelden tegenkomt. 

De Aeonium Eden maakt mooie langwerpige vlezige bladeren met een puntig einde. De bladeren hebben op dit moment een prachtige intense paarsroze kleur. De nieuwgroei in de top van de vetplant heeft eerst een groene met gele kleur. Later kleurt dit weer door naar paarsroze door het zonlicht. 

Wanneer de Aeonium Eden ouder wordt, gaat ze kleine stammen vormen waaruit ook weer nieuwe rozetten groeien. Uiteindelijk bereikt de Aeonium Eden een hoogte van 60 tot 80 cm.

Afhankelijk van het jaargetijde veranderd de kleur van haar bladeren. De paarsroze kleur is vooral goed zichtbaar in het voorjaar en zomer. In de winter komt hier een lichtgroene gloed in. Dit heeft te maken met de zon intensiteit in deze periode. Geef de Aeonium Eden dus een lekkere zonnige plaats zodat ze mooi op kleur blijft. 

In erg warme zomers of bij oude planten kan er een bloem ontstaan. De kop van deze Aeonium verandert dan in langgerekte stengen met allemaal kleine gele bloemen eraan.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie volle Aeonium Eden vetplanten in een 13 cm-pot. Doordat er helaas weinig plant materiaal beschikbaar is hebben we, maar enkele planten van deze mooie soort. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aeonium Eden in de zomer geregeld water. In de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Aeonium Eden een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aeonium Eden beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over deze Aeonium, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 13 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel