Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu

Artikelnummer: 20201906TA876 Plantpaspoort A: Astrophytum B: NL-765431734 C: D: NL
Artikel 45 van 358
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu

De Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu is een prachtige Astrophytum Hybride. Deze cactussoort komt je niet in de natuur tegen. Ze is ontstaan uit veredeling in Japan. 

De Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu heeft een prachtige donkergroene kleur. Bovenop haar ribben is een felwitte lijn zichtbaar. Deze kleuren geven een prachtig contrast. Uit de areolen maakt deze cactus vele nieuwe zijscheuten. Soms zoveel dat na een aantal jaar de moederplant bijna niet meer zichtbaar is. 

De karakteristieke witte stippen van een Astrophytum zijn voornamelijk zichtbaar op de zijscheuten. Dit geldt ook voor het Fukuryu gedeelte. Dit zijn extra ribben, kleiner dan de hoofdribben van de cactus, die willekeurig uit de zijkanten van de plant groeien. Hierdoor krijg je unieke vormen. Op de hoofdplant zien we er hier en daar zo één kleine rib groeien, maar bij de zijscheuten zijn ze vaak meer aanwezig.

De Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze meestal in het voorjaar en vroege zomer. Uit de bovenkant van de cactus verschijnen haar prachtige felgele bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu cactussen in een  8,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft.

Licht: Geef de Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Astrophytum myriostigma cv. Hakujo Fukuryu beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel