Copiapoa humilis subs. tenuissima

Artikelnummer: 20201906TA880
Vorige Artikel 84 van 411 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Copiapoa humilis subs. tenuissima

De Copiapoa humilis subs. tenuissima is een prachtige cactussoort die je niet vaak tegenkomt. In de natuur groeit deze cactus op kalkzand bergen langs kustgebieden in de Anstofagasta regie in het noorden van Chili.

De Copiapoa humilis subs. tenuissima heeft een prachtige intense grijsbruine tot bruingroene kleur. Het is een langzaam groeiende cactussoort die uiteindelijk uitgroeit tot een bolcactus van 5-7 cm in diameter. Deze Copiapoa heeft uitstekende tuberkels waaruit haar fijne lichtbruine stekels groeien. Bovenop de cactus is er vaak ook een wollaagje zichtbaar op haar areolen.

De Copiapoa humilis subs. tenuissima is een gemakkelijke bloeier. Wanneer ze het naar haar zin heeft bij je gaat ze in het voorjaar bloeien. Uit de kop van de cactus verschijnen dan meerdere felgele bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Copiapoa humilis subs. tenuissima cactussen in een 5,5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Copiapoa humilis subs. tenuissima in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer deze cactus in winterrust is kan die flink inkrimpen. Tot wel 1/3 van haar originele grote.

Licht: Deze Copiapoa humilis subs. tenuissima kun je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Copiapoa humilis subs. tenuissima beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel