Opuntia polyacantha var Erinacea "Mohave desert"

Artikelnummer: 20201906TA888
Vorige Artikel 20 van 25 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Opuntia polyacantha var Erinacea "Mohave desert"

De Opuntia polyacantha var Erinacea is een prachtige en unieke cactussoort. De Opuntia polyacantha var Erinacea komt in de natuur voor in rotsachtige en zanderige gebieden in de Mojave woestijn en in het noorden van de Great Basins woestijn. Deze planten hebben de uiterlijke eigenschappen van de planten die voorkomen in het zuidwesten van de Mohave woestijn

De Opuntia polyacantha var Erinacea is een kleinblijvende variant van de Opuntia polycantha. Deze cactus groeit uit tot kleine struikjes van ongeveer 35 cm hoog. De bladeren van deze cactussen zijn dik en vlezig en hebben de karakteristieke Opuntia bladvorm, maar soms ook wat langgerektere vorm. De kleur van de bladeren van deze cactus is groen. De stekels hebben een lichtbruine tot witte kleur. De intensiteit van de kleur van de stekels is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht.  De stekels kunnen wel 8 cm lang worden.  Doordat de stekels van de Opuntia polyacantha var Erinacea zo dun zijn lijken het net alsof deze cactus een flink kapsel met haar heeft. Sommige stekels kunnen je toch wel goed prikken. Dus deze cactus is niet geheel aaibaar. 

De Opuntia polyacantha var Erinacea maakt nieuwe bladeren bovenop de oudere bladeren. Zo groeien er elk jaar nieuwe bladeren bij. De jonge bladeren hebben in het eerste jaar vaak nog kleine stekels. De lange stekels komen meestal in de jaren erop. 

De Opuntia polyacantha var Erinacea is winterhard en kan goed tegen vorst. Wel is het hierbij van belang dat de cactussen droog staan of beschermd zijn tegen regenval. Deze cactus kan niet tegen vorst in combinatie met natte aarde waar ze in staat. 

Wanneer de Opuntia polyacantha var Erinacea koud overwintert gaat ze vrij gemakkelijk bloeien aan het einde van het voorjaar. Op de bovenste bladeren groeien haar bloemen. Deze zijn 5-6 cm groot en hebben een mooie paarsroze kleur. 

Ikhebeencactus heeft voor jou prachtige Opuntia polyacantha var Erinacea planten in een 9 cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Opuntia polyacantha var Erinacea temperaturen verdragen tot -15 °C.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Opuntia polyacantha var Erinacea in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Geef de Opuntia polyacantha var Erinacea een lichte standplaats. Dat vindt deze Tephrocactus lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Opuntia polyacantha var Erinacea beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 9 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel