Echinocereus engelmannii var. acicularis

Artikelnummer: 20201906TA895
Artikel 115 van 358
€ 7,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Echinocereus engelmannii var. acicularis

De Echinocereus engelmannii var. acicularis is een prachtige en stekelige cactussoort. In de natuur komt deze cactus voor in groot gebied in de Amerikaanse staat Arizona. Deze planten hebben de uiterlijke eigenschappen van planten die in de natuur in het Pinal county gebied voorkomen. Hier groeien ze in een woestijnachtig gebied tussen rotsen op kalkzandsteen heuvels. 

De Echinocereus engelmannii var. acicularis heeft een donker groene kleur. Op haar ribben groeien lichtgekleurde wollige areoelen. Hieruit groeien haar lange geelbruine stekels. De Echinocereus engelmannii var. acicularis is een langzaam groeiende cactus. Wanneer de stammen een hoogte hebben van 15 cm gaan ze vaak meerdere zijstammen maken. Zo vormen na verloop van tijd een prachtig vol cluster met deze cactussen. 

De bloeiperiode van de Echinocereus engelmannii var. acicularis is in het voorjaar. Uit de zijkant van de cactus groeien haar prachtige roze bloemen met een groene stempel. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus engelmannii var. acicularis cactussen in een 7 cm-pot.

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinocereus engelmannii var. acicularis temperaturen verdragen tot -15°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Echinocereus engelmannii var. acicularis in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Echinocereus engelmannii var. acicularis houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus engelmannii var. acicularis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel