Schlumbergera lidcactus (kies je bloemkleur)

Artikelnummer: 20201906TA901
Vorige Artikel 11 van 19 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)

Schlumbergera lidcactus (kies je bloemkleur)

De Schlumbergera is een prachtige lidcactus die in de natuur voorkomt in Brazilië. Hier groeit ze al epifyt op andere bomen en planten. Deze lidcactus komt in Brazilië voor in een klein bergachtig gebied in de Braziliaanse kustregio's bij São Paulo en Rio de Janeiro.

Deze Schlumbergera's vinden hun oorsprong niet uit Brazilië. Ze zijn veredeld op bloemkleur. Hierdoor zijn de mooiste hybrides geselecteerd en verder gekweekt. De bloeiperiode is meestal vanaf oktober tot januari. In deze periode bloeien ze vaak meerdere keren. De bloemknoppen verschijnen in grote getallen bovenop de bladeren. Omdat deze Schlumbergera lidcactussen vaak ook met kerst bloeien worden ze ook wel de kerstcactus genoemd. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Schlumbergera lidcactussen voor je in een 8,5 cm pot. Kies in het keuzemenu je bloemkleur uit.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Schlumbergera 1x in de maand water. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Mochten haar bladeren iets uitdrogen kan je haar meer of iets vaker water geven.

Licht: Geef de Schlumbergera een lichte standplaats. Een plekje in de volle zon is niet nodig bij deze cactussoort.

Voeding: 1x per maand (cactus voeding) en deze Schlumbergera beschouwt je als een vriend. Wanneer ze aan het bloeien is kan je haar een keer extra water met voeding geven. De bloei kost de cactus veel kracht en hiermee ondersteun je haar.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Sedum kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel