Conophytum chauviniae

Artikelnummer: 20201906TA907 Plantpaspoort A: Conophytum B: IT-09-6027 C: AR-2002 D: IT
Vorige Artikel 75 van 406 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)
Voorraad 11 stuks

Conophytum chauviniae

De Conophytum chauviniae is een bijzondere miniatuur plant die familie is van de Lithops. In de natuur voorkomt in Zuidafrika. Hier groeit deze Conophytum in het Namaqualand gebied In dit gebied groeit de Conophytum chauviniae vaak verscholen tussen klein gravel gesteente. 

De bladeren van de Conophytum meyeri hebben een lichte groene kleur met bovenop in een inkeping die aan een mond doet denken. Op de punten is vaak een roodpaarse lijn zichtbaar. Deze wordt zichtbaar wanneer de plant een goede zonnige plek klrijgt. 1x per jaar wisselt de Conophytum chauviniae van blad. Het oude blad wordt rimpelig, bruin en barst dan open. Hieronder groeien dan haar nieuwe bladeren.

De Conophytum chauviniae gaat in de herfst bloeien. Uit het midden aan de bovenkant van het blad groeien haar fijne lichtroze bloemen. Omdat de bloeiperiode maar 2-3 weken is worden deze planten niet het gehele jaar bloeiend aangeboden.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Conophytum chauviniae planten in een 5,5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Conophytum chauviniae 1x per 4 weken water van mei tot en met september. Van Oktober tot en met april is 1x in de 6 weken water voldoende. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Conophytum chauviniae houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding en deze Conophytum chauviniae beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel