Conophytum uviforme subs. subincanum

Artikelnummer: 20201906TA908 Plantpaspoort A: Conophytum B: IT-09-6027 C: AR-2002 D: IT
Vorige Artikel 78 van 406 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Conophytum uviforme subs. subincanum

De Conophytum uviforme subs. subincanum is een bijzondere miniatuur plant die familie is van de Lithops. In de natuur voorkomt in Zuidafrika. Hier groeit deze Conophytum bij het dorpje Vanrijnsdorp in de Westkaap provincies. In dit gebied groeit de Conophytum uviforme subs. subincanum vaak verscholen tussen klein gravel gesteente. 

De bladeren van de Conophytum uviforme subs. subincanum hebben een lichtgroene kleur met bovenop in een inkeping die aan een mond doet denken. Bovenop zijn er ook enkele donkergroene willekeurige stippen/lijnen zichtbaar. 1x per jaar wisselt de Conophytum uviforme subs. subincanum van blad. Het oude blad wordt rimpelig, bruin en barst dan open. Hieronder groeien dan haar nieuwe bladeren.

De Conophytum uviforme subs. subincanum gaat in de herfst bloeien. Uit het midden aan de bovenkant van het blad groeien haar fijne witgele bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Conophytum uviforme subs. subincanum planten in een 5,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Conophytum uviforme subs. subincanum 1x per 4 weken water van mei tot en met september. Van oktober tot en met april is 1x in de 6 weken water voldoende. Geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Conophytum uviforme subs. subincanum houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding en deze Conophytum uviforme subs. subincanum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel