Pilosocereus Pachycladus

Artikelnummer: 6013730186115 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 518040 D: NL
Artikel 1 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Pilosocereus Pachycladus

De Pilosocereus Pachycladus is een prachtige blauwgekleurde zuilcactus uit Brazilië. De donzige haren die tussen de stekels van deze cactus groeien maken het helemaal af. Op de kop van de cactus zijn de haren het aanwezigst. Dit geeft de Pilosocereus Pachycladus soms spectaculaire kapsels.

Door het uiterlijk van de Pilosocereus Pachycladus is het één van de spectaculairste zuilcactussen. In de natuur kunnen ze een hoogte bereiken van maar liefst 10 m hoog. Bij ons in de cultuur zijn Pilosocereus Pachycladus cactussen van 1.5 tot 2m al flink van formaat.

De kleur van oudere haren en stekels kleur mee met de leeftijd van de cactus. Net als bij ons worden die grijzer naarmate de cactus ouder wordt. De bloemen van de Pilosocereus Pachycladus verschijnen uit de zijkant van de cactus en gaan in de nacht open tot de dag erop. de Pilosocereus Pachycladus bloeit bij ons in de zomer. De bloemen zijn buisvorming, een witgeel van kleur. De vallen goed op want ze kunnen maar liefst 7 cm lang worden en 5 cm breed. Wanneer de bloemen bestoven zijn veranderen ze in prachtige rood paarse vruchten.

De Pilosocereus Pachycladus is een bijzondere en prachtige gekleurde toevoeging aan jou interieur, urban jungle of cactusverzameling. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie clusters van de Pilosocereus Pachycladus cactus die in een 5,5 cm pot staan.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Pilosocereus Pachycladus in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Pilosocereus Pachycladus lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: De Pilosocereus Pachycladus houdt van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe mooier de Pilosocereus Pachycladus gaat groeien. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Pilosocereus Pachycladus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel