Cereus Forbesii

Artikelnummer: 6013727087012 Plantpaspoort A: Cereus B: NL-765431734 C: 237739 D: NL
Vorige Artikel 3 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Cereus Forbesii

De Cereus forbesii is een mooie groenblauw gekleurde zuilcactus. In de natuur komt deze cactus voor in Argentinië, Bolivia en Paraguay. Daar groeit deze zowel in bebost gebied als droge vlaktes en heuvelgebieden. Hier groeit die samen met een andere mooie zuilcactus de Stetsonia Coryne. Wanneer de Cereus Forbesii ouder wordt veranderd de groenblauwe kleur van de stam van deze cactus naar een donkergroene kleur.

Wanneer deze cactus groter wordt, gaat die zich vertakken en verandert de vorm van een rechte zuilcactus naar een boogvormige cactus. In het wild zijn exemplaren van de Cereus Forbesii gevonden die wel 7m hoog waren en 40cm breed. Bij ons in Nederland bereiken ze niet snel deze hoogte. Een Cereus Forbesii cactus van 2 meter hoog is al flink groot.

In het voorjaar en in het begin van de zomer krijgt deze cactus grootte bloemen die uit de zijkant van de stam van de cactus groeien. De bloemen zijn wit gekleurd aan de binnenkant en rozepaars gekleurd van buiten. Daarnaast ruiken ze ook nog eens erg lekker waardoor deze cactus ook nog eens insecten en vlinders aantrekt.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie groenblauw gekleurde cluster met Cereus Forbesii  cactussen uitgezocht die in een 5,5 cm pot staan.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: in de zomer wil de Cereus Forbesii geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Cereus Forbesii cactus houdt van een zonnige tot lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cereus Forbesii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel