Melocactus pachyacanthus small

Artikelnummer: 20201906TA45 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 493159 D: NL
Vorige Artikel 5 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Melocactus pachyacanthus

De Melocactus pachyacanthus is een mooie robuuste cactussoort die in de natuur voorkomt in het noorden van Brazilië. Hier groeit de Melocactus pachyacanthus op kalksteenvlakten. 

De Melocactus pachyacanthus heeft een prachtige donkergroene kleur en heeft flinke stevige roodbruine doorns. De Melocactus pachyacanthus kan uiteindelijk uitgroeien tot een hoogte van 30 cm en een breedte van 20 cm. Wanneer de Melocactus pachyacanthus een diameter van 12 cm heeft kan het cephalium beginnen te vormen. Dit is oranjerood van kleur en groeit bovenop de kop van de plant. 

De Melocactus pachyacanthus heeft een lange bloeiperiode. Deze cactus bloeit namelijk van mei tot het einde van de zomer. De bloemen van de Melocactus pachyacanthus zijn roze paars van kleur en groeien in een kring uit het cephalium. 

Net als andere Melocactussoorten houdt de Melocactus pachyacanthus van een warme overwintering. Hierdoor raden we aan haar niet langdurig kouder dan 10 graden te houden in de rustperiode.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Melocactus pachyacanthus cactussen in een 5.5 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef deze Melocactus pachyacanthus van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Melocactus pachyacanthus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Melocactus pachyacanthus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel