Melocactus Conoideus small

Artikelnummer: 20201906TA915 Plantpaspoort A: Melocactus B: NL-265765765 C: D: NL
Vorige Artikel 11 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Melocactus Conoideus

De Melocactus Conoideus is een mooie groene gekleurde bolcactus. In de natuur komt de Melocactus Conoideus voor in de Braziliaanse staat Vitoria da Conquista. Hier groeit deze Melocactus in droge bosgebieden tussen rotsen en laagblijvende planten. De Melocactus Conoideus groeit in gravelachtige grond. Door het delven en afgraven van deze grond voor tennisbanen is de Melocactus Conoideus in het wild helaas bijna uitgestorven. Gelukkig wordt er in de cultuur wel mee gekweekt. Dit zorgt voor het voortbestaan van deze mooie Melocactus.

De Melocactus Conoideus heeft korte dikke roodbruine doorns. Het plantenlichaam van de Melocactus Conoideus is donkergroen van kleur. Deze cactus wordt 10 cm hoog en bereikt een diameter van 17 cm. Net als bij de andere Melocactus soorten maakt de Melocactus Conoideus een cephalium. Een cephalium is het gedeelte bij een Melocactus waaruit die gaat bloeien. Vaak is dit rood tot paars gekleurd, bestaat voornamelijk uit wollige areolen en heeft kleine oranje tot rode stekels. In de zomer verschijnen er uit het cephalium bovenop de Melocactus een ring van roze paarse bloemen. De bloemen zijn meestal rond de 2 cm groot en gaan in de middag open.

Wanneer de Melocactus Conoideus een cephalium vormt, groeit het onderste cactus gedeelte niet meer. Het cephalium groeit wel door. Deze wordt elk jaar een wat groter en breder. Doordat het cephalium van de Melocactus groter wordt neemt het aantal bloemen dat deze cactus krijgt ook toe.

Ikhebeencactus heeft mooie Melocactus Conoideus cactussen voor je in een 5.5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Melocactus Conoideus 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Melocactus Conoideus lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Melocactus Conoideus houdt van een zonnige tot lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Melocactus Conoideus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel