Echinopsis subdenudata cv. Fuzzy Navel

Artikelnummer: 20201906TA916 Plantpaspoort A: Echinopsis B: NL-765431734 C: 271999 D: NL
Vorige Artikel 12 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Echinopsis Subdenudata cv. Fuzzy Navel

De Echinopsis Subdenudata cv. Fuzzy Navel is een prachtige vorm van de De Echinopsis Subdenudata. Ze groeit niet in de natuur maar is ontstaan door veredeling van planten met grote wollige areolen. Bij deze Fuzzy Navel variant zijn de areolen extra wollig en wit van kleur. Dit geeft een prachtig contrast op de donkergroene kleur van haar plantenlichaam.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie De Echinopsis Subdenudata cv. Fuzzy Navel cactussen in een 5,5 cm-pot.

Algemene info Echinopsis Subdenudata

De Echinopsis Subdenudata is een prachtige symmetrische cactus met een intens groene kleur. De areolen van deze cactussen zijn wit donzig en maken het plaatje compleet. Vanuit de areolen groeien kleine lichtgekleurde stekels. In de natuur is de Echinopsis Subdenudata te vinden in Bolivia en in kleine gebieden in Paraquay. In deze landen groeit de Echinopsis Subdenudata verschillende gebieden. Van grasland tot dorren steppen in bosachtig gebied.

Wanneer deze cactus ouder wordt kan die afmetingen tot 8cm hoog en 12cm breed worden. De bloemen van de Echinopsis Subdenudata zijn een prachtige beloning voor je goede zorgen voor deze cactus. Eerst verschijnt er een bruingrijze punt uit de areool van de cactus die later uitgroeit tot een prachtige witte bloem. De bloemen kunnen wel tot 20cm lang worden en 12cm in diameter. Ze verschijnen aan het einde van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Wanneer de Echinopsis Subdenudata gaat bloeien moet je er wel snel bij zijn want de bloemen van deze cactus blijven maar één dag open.

De Echinopsis Subdenudata is een echte eye-catcher die niet in jouw interieur of cactus verzameling mag ontbreken. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren van de Echinopsis Subdenudata voor je in een 10.5 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Echinopsis Subdenudata in de zomer 1x per twee weken water. In de winter heeft deze cactus minder water nodig. Geeft dan pas weer water als de aarde is uitgedroogd.

Licht: De Echinopsis Subdenudata houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinopsis Subdenudata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Echinopsis Subdenudata kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel