Lepismium cruciforme

Artikelnummer: 20201906TA145 Plantpaspoort A: Lepismium B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 15 van 19 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Lepismium cruciforme

De Lepismium cruciforme is een mooie cactussoort welke in de natuur voorkomt in het zuiden van Brazilië. Hier groeit de Lepismium cruciforme opbomen in tropische bosgebieden. De temperaturen zijn hier erg hoog en de lucht is vochtig. Dit zijn eigenlijk net even andere omstandigheden dan wat je bij een cactus gewend bent. De Lepismium cruciforme houdt daarom ook van een warme plaats. Ook in de winterperiode en vindt het lekker als haar geregeld nat spuit met een plantenspuit. 

De Lepismium cruciforme maakt lange hoekige stengels met 4-5 ribben. De stengels kunnen wel 50 cm lang worden en 2 cm breed. Hierdoor is de Lepismium cruciforme geschikt om in een hangpot of hoge pot te plaatsen. De stengels van de Lepismium cruciforme hebben een mooie donkergroene kleur. De stengels krijgen een prachtige roodpaarse gloed over zich heen wanneer ze een lekkere zonnige plek krijgen. 

Wanneer de Lepismium cruciforme het naar haar zin heeft bij je gaat ze in de zomer bloeien. uit vele areolen uit de zijkanten van de stengels komen kleine wit-roze bloemen. Wanneer je de Lepismium cruciforme een warme plaatst geeft met een constante temperatuur in de winter bevorderd dit het aantal bloemen en kan de bloei van de Lepismium cruciforme een echte bloemenzee worden. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Lepismium cruciforme cactussen in een 12 cm pot. Deze cactus is erg fragiel, maar doordat ze gewild is en een prachtig uiterlijk heeft willen we haar toch aanbieden. We pakken deze cactussen zo goed mogelijk in. Toch kan het voorkomen dat er tijdens het transport enkele stengels afbreken. Deze kun je na +- 2 weken drogen weer oppotten. Deze groeien dan vanaf het voorjaar weer verder. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Lepismium cruciforme in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per maand water. Belangrijk bij deze Kalanchoe is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten. Wel houdt de Lepismium cruciforme ervan als haar geregeld met een plantenspuit nat spuit.

Licht: De Lepismium cruciforme houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de cactus compacte en mooi groeit.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lepismium cruciforme beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over de Lepismium cruciforme kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

???? planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel