Echinopsis tiegeliana

Artikelnummer: 20201906TA918 Plantpaspoort A: Peperomia B: IT-09-6027 C: AR-2002 D: IT
Vorige Artikel 11 van 25 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Echinopsis tiegeliana / Lobivia tiegeliana

De Echinopsis tiegeliana is een mooie en compacte cactussoort. In de natuur komt deze cactus voor in Bolivia. Hier komt ze voor in de provincie Tarija en groeit in droge bergachtige gebieden. 

De Echinopsis tiegeliana is een kleinblijvende cactussoort die zelden zijscheuten maakt. Opvallend zijn haar symmetrische en verfijnde stekels. Deze hebben een lichtbruine kleur en groeien uit vele wollige areolen. De cactus zelf heeft een donkergroene kleur.

Onder de grond maakt de Echinopsis tiegeliana een dikke penwortel. Omdat er in de natuur soms voor lange periode geen water valt kan ze hierin in een keer veel water opslaan. Zo komt deze cactus een lange periode van droogte goed door.

De Echinopsis tiegeliana is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze bij ons in het voorjaar. Uit de bovenkant van de cactus groeien dan kleine grijze pluizen. Deze groeien later uit tot prachtige felroze bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinopsis tiegeliana cactussen in een 6,5 cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinopsis tiegeliana temperaturen verdragen tot -12 °C.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Echinopsis tiegeliana in de zomer 1x in de 1 week water. De aarde mag licht vochtig blijven tussen 2 waterbeurten in. In de winter is 1x in de 2 tot 3 weken water voldoende

Licht: Geef de Echinopsis tiegeliana een lichte tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Echinopsis tiegeliana beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Peperomia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel