Ceropegia Sandersonii "Parachuteplant"

Artikelnummer: 20201906TA919 Plantpaspoort A: Ceropegia B: DK-50608 C:104571 D: DK
Vorige Artikel 3 van 19 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Ceropegia Sandersonii "Parachuteplant"

De Ceropegia sandersonii, ook bekend als de "Parachute Plant" of "Vleermuisbloem," is een lid van het geslacht Ceropegia en behoort tot de familie Apocynaceae. Deze plant is inheems in Zuid-Afrika, waar hij voornamelijk voorkomt in de oostelijke en zuidelijke delen van het land. Het gedijt in warme klimaten en is te vinden in natuurlijke omgevingen zoals bossen en savannes.

De Ceropegia sandersonii is een opvallende en unieke kamerplant. Het heeft lange, slingerende stengels die zich uitstrekken en omhoog klimmen. De bladeren zijn vlezig en ovaalvormig en hebben vaak een frisgroene kleur. De Ceropegia Sandersonii is goed geschikt hierdoor als hangplant en klimmer.

De bloemen van de Ceropegia sandersonii zijn zeer ongewoon en intrigerend. Ze hebben een buisvormige structuur met vleugelachtige lobben aan de uiteinden, waardoor ze lijken op kleine parachutes of vleermuisvleugels. Hierom ook haar bijnaam Parachute plant of vleermuisbloem. Deze bloemen zijn bedoeld om bestuivers, zoals vliegen en bijen, te lokken, aangezien ze vaak in de bloem worden gevangen, wat helpt bij de bestuiving. De kleuren van de bloemen kunnen variëren van groenachtig tot crèmekleurig, terwijl de binnenkant vaak paarse of roodachtige markeringen heeft.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ceropegia Sandersonii planten in een 12 cm pot. Deze zijn gevlochten in een boog die in de pot staat. Let op: Deze planten worden niet het gehele jaar bloeiend verkocht. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Ceropegia Sandersonii in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Geef de Ceropegia Sandersonii een lichte standplaats. Dat vindt deze Hoodia lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ceropegia Sandersonii

beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel