Jatropha cathartica caudex

Artikelnummer: 20201906TA927 Plantpaspoort A: Jatropha B: 21562348 C:414785 D: NL
Vorige Artikel 93 van 437 Volgende
€ 20,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Jatropha cathartica

De Jatropha cathartica is een prachtige caudex plant. In de natuur komt deze Jatropha voor in Midden-Amerika, Texas en Mexico. Hier groeit deze plant in droge gebieden in klei grond.

De Jatropha cathartica maakt een mooie ronde lichtbruine caudex aan. Dit is de knol waaruit haar bladeren groeien. Haar caudex gebruikt de Jatropha cathartica voor het opslaan van grote hoeveelheden water. Hierdoor kan je lang een periode van droogte overleven. 

Vanuit haar caudex vormt de Jatropha cathartica kleine frisgroene stengels met bladeren. In het voorjaar en zomer bloeit deze plant geregeld. Tussen de bovenste bladeren groeien dan oranje bloemen. De Jatropha cathartica kent een rustperiode. Hierin verliest ze veel tot al haar blad. Meestal is dit in de winter. Geef haar dan ook iets minder water, totdat je ziet dat ze weer gaat uitlopen. Wanneer deze plant warm staat kan het ook zo zijn dat de het gehele jaar in blad blijft. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Jatropha cathartica caudex planten in een 12 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Jatropha cathartica in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Euphorbia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Jatropha cathartica houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de stengels van deze Euphorbia een mooie kleuren.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Jatropha cathartica beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Euphorbia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel