Ferocactus horridus f. brevispinus

Artikelnummer: 20201906TA247 Plantpaspoort A: Ferocactus B: NL-765265265 C: D: NL
Vorige Artikel 15 van 16 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Ferocactus horridus f. brevispinus

De Ferocactus horridus f. brevispinus is een prachtige bolcactus met kleine stevige gebogen doorns. De Ferocactus horridus f. brevispinus is een veredelde variant van de Ferocactus Horridus. Vanuit enkele exemplaren met wat kleinere doorns is deze variant ontstaan. Van oorsprong komt de Ferocactus horridus voor in het zuiden van Baja Calafornia in Mexico. 

De Ferocactus horridus f. brevispinus heeft een prachtige donkere groene kleur. Haar stekels zijn bruin tot zwart van kleur. Vaak zijn de stekels van de Ferocactus horridus f. brevispinus niet langer dan 1 cm en buigen naar onder af. Dit geeft de Ferocactus horridus f. brevispinus haar badass en grillige uiterlijk.

In het begin groeit de Ferocactus horridus f. brevispinus als een bolcactus. Wanneer de Ferocactus horridus f. brevispinus ongeveer een diameter heeft van 20 cm begint ze ook in de hoogte te groeien. Uiteindelijk kan de Ferocactus horridus f. brevispinus uitgroeien tot een flinke cactus van 40 cm breed en 100 cm hoog. Hier doet ze echter wel vele jaren over. Dus ze wordt niet snel te groot voor bij je jou in huis. 

Wanneer de Ferocactus horridus f. brevispinus het naar haar zin heeft bij je gaat ze in de zomer bloeien. Vanuit de kop van de cactus verschijnen dan haar mooie gele bloemen. De bloembladen hebben aan de buitenkant een oranje rode middenstreep. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ferocactus horridus f. brevispinus cactussen in een 5,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Ferocactus horridus f. brevispinus 1x per 2 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de rust periode is 1x per 4 weken voldoende.

Licht: De Ferocactus horridus f. brevispinus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactus voeding van april tot september en deze Ferocactus horridus f. brevispinus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel