Ferocactus Pilosus

Artikelnummer: 20201906TA704 Plantpaspoort A: Ferocactus B: NL-265765765 C: 4939 D: NL
Vorige Artikel 16 van 16
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Ferocactus Pilosus

De Ferocactus Pilosus is een mooie en robuuste cactus soort. Deze cactus komt in de natuur voor in een groot gebied in Mexico. Hier groeit deze cactus op droge vlaktes en heuvelige gebieden met rotsen. 

De Ferocactus Pilosus heeft een donkergroene kleur. De stekels zijn op het bovenste gedeelte rood van kleur. Onderop de cactus kleuren ze naar bruin. Kenmerkend voor de Ferocactus Pilosus zijn de witte haren die tussen de stekels groeien. De Ferocactus Pilosus is een gemiddelde groeier en houdt van een erg zonnig plaats. De tweede naam Pilosus heeft ze gekregen omdat ze wanneer ze ouder wordt, overgaat van een bolvorm naar een zuilvorm. Deze cactus kan naar vele tientallen jaren uitgroeien tot een formaat van 4 meter hoog en een diameter van 40 cm.

De Ferocactus Pilosus gaat bij ons bloeien in de zomer. Het is geen gemakkelijke cactus om in de bloei te krijgen. Hiervoor moet ze een echt zonnige plaats hebben en een diameter van 20 cm of meer. De bloemen verschijnen bovenop de cactus en een fel oranjerode kleur. De bloemknoppen van de Ferocactus Pilosus zijn een lokale lekkernij voor Mexicanen Ze suikeren en frituren de bloemknoppen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ferocactus Pilosus cactussen in een 5,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Ferocactus Pilosus in het voorjaar en in de zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus. Let wel op dat de aarde geheel is uitgedroogd is voordat je weer water geeft.

Licht: De Ferocactus Pilosus houdt van lichte tot zonnige plaats. De doorns van de Ferocactus Pilosus kleuren intens rood naarmate deze cactus meer licht krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ferocactus Pilosus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Ferocactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel