Huernia Zebrina variegata

Artikelnummer: TA19069F1 Plantpaspoort A: Huernia B: NL-765431734 C:223101 D:NL
Artikel 18 van 29
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 38 stuks

Huernia zebrina variegata

De Huernia Zebrina variegata is een prachtige variant van de bekende Huernia Zebrina. In haar stengels ontbreken op willekeurige delen haar bladgroenkorrels. Hierdoor krijg je prachtige felgele tot lichtroze kleuren patronen op haar stengels. Het zijn echte eyecatchers onder de aasbloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie volle Huernia Zebrina variegata planten in een 6,5 cm-pot.

Algemen info Huernia zebrina

De Huernia Zebrina is een mooie plant met een imposante bloem. In de natuur komt de Huernia Zebrina voor in Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika. Hier groeit de Huernia Zebrina in zanderige gebieden. De Huernia Zebrina groeit vaak beschut onder andere beplanting. 

De Huernia Zebrina is zode vormend en maakt veel vertakkingen. Deze groeien uit de zijkant van een bestaande stengel. De Huernia Zebrina is grijsgroen van kleur en de stengels zijn aan de zijkant tandvormig. 

In de herfst gaat de Huernia Zebrina bij ons bloeien. Vaak verschijnen de bloemen uit de zijkant van oude stengels. Om deze bloemen is de Huernia Zebrina er gewild. Ze kunnen 6 cm in diameter worden en hebben een duidelijke ronde donkerrode mond in het midden. De zijbladeren zijn lichtgeel met rode strepen. 

Ikhebeencactus heeft mooie Huernia Zebrina planten voor je in een 8,5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Makkelijk

Water: Geef de Huernia Zebrina in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Huernia Zebrina een zonnige tot lichte standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Huernia Zebrina beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Huernia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel