Jehebteencactus wat nu?

Hoi! Wat leuk dat je op deze pagina te vinden bent, dit betekent dat je goed voor je nieuwe aanwinst wilt zorgen, we love to see that!

Cactussen en vetplanten zijn gelukkig niet veeleisend. Toch zijn er enkele punten belangrijk bij het verzorgen van jouw nieuwe cactus of vetplant. Ikhebeencactus heeft een simpele handleiding met een aantal praktische tips opgesteld waarmee de verzorging van cactus of vetplant een makkie wordt. Drie belangrijke punten zijn licht, water en de voeding. Wanneer je deze drie dingen goed doet, wordt jouw cactus of vetplant je beste vriend en zal je zien dat hij het erg naar zijn zin heeft bij je! Zoals je wellicht hebt gezien op de website staan onderaan de cactus of vetplant deze drie punten. Wij hebben het alvast makkelijk gemaakt voor je en per cactus en vetplant aangegeven wat de verzorgingsbehoeftes zijn.

LICHT:

Cactussen en vetplanten zijn over het algemeen liefhebbers van licht. Een schaduwplek raden wij daarom af! Toch zitten hier wel verschillen in per cactus of vetplant. Deze staan onderaan bij de beschrijving van cactus of vetplant. Wij van Ikhebeencactus raden aan om de cactus op een lichte plek te zetten in huis of buiten. Dit kan een vensterbank zijn maar bijvoorbeeld ook een kast of tafel waarop veel natuurlijk licht valt. Sommige soorten voelen zich het beste thuis in de volle zon. Wanneer dit bij de beschrijving van de cactus staat kun je deze het beste op een zonnige vensterbank zetten of in de zomer buiten. Let wel op met de cactussen en vetplanten die je buiten zet. Laat ze eerst wennen aan de zon. Wanneer je ze buiten zet op een warme dag in de zon kunnen ze verbranden. Dit is eigenlijk hetzelfde als wanneer wij op de eerste warme zomerdag zonder zonnebrand de hele dag op het strand gaan zitten.

WATER:

Cactussen en vetplanten groeien op plaatsen in de natuur waar niet veel water valt. Er kan maanden geen water vallen en dan ineens heel veel. Soms zoveel dat ze gewoon wegspoelen. Bij ons in huis is dit (gelukkig) anders. Per cactus en vetplant hebben wij onderaan beschreven hoe vaak deze water wil. Dit verschilt ook per seizoen. In de zomer vindt je cactus of vetplant het lekker als deze vaker water krijgt als in de winter. Wanneer je een cactus of vetplant water geeft zijn twee dingen van groot belang:

Wanneer de aarde nog nat is (dit geldt ook voor de aarde onder in de pot), hoef je de cactus of vetplant nog geen water te geven.

Geef water in verhouding met de grootte van je cactus of vetplant. Cactussen en vetplanten nemen niet meer water op dan dat ze groot zijn. Een deel van het water dat je geeft verdampt en een deel wordt opgenomen door de plant. Wanneer je te veel water geeft, blijft de aarde onnodig lang vochtig. Een cactus en vetplant houdt er niet van om lang nat te staan.

VOEDING:

Een cactus of vetplant zou zonder voeding kunnen. In de natuur is er ook niemand die ze wat plantenvoeding geeft. Maar dat wil niet zeggen dat je cactus of vetplant een beetje voeding zo nu en dan wel kan waarderen. Wij raden aan om in de groeiperiode 1x per maand voeding te geven. Deze periode staat beschreven bij elke cactus of vetplant. Deze voeding kun je uiteraard bij ons bestellen, je vindt de voeding onder het kopje benodigdheden. Deze kun je mengen in het water, zodat de cactus of vetplant de voeding opneemt via zijn wortels. Wij raden aan om maximaal 1x per maand voeding te geven. Cactussen en vetplanten vinden te veel voeding niet fijn. Hier krijgen ze een opgeblazen dik uiterlijk van.

VERPOTTEN:

Wanneer je een cactus of vetplant bestelt bij ons staat deze standaard in een juiste plastic pot. Dit betekent dat die niet direct verpot dient te worden. Wij snappen natuurlijk dat je thuis soms een andere pot hebt waar je graag je cactus of vetplant in wil zetten. Ikhebeencactus.nl heeft enkele handige tips voor het verpotten van je cactussen en vetplanten.

Kies niet een te ruime pot. Een cactus houdt van een pot die net aan past. Daarmee verklein je de kans dat je cactus of vetplant te lang nat staat.

Kies voor een goed doorlatende grond. Ikhebeencactus.nl verkoopt optimaal geschikte grond voor jouw cactus en/of vetplant.

Zet je meerdere cactussen en vetplanten bij elkaar? Let dan goed op of deze dezelfde waterbehoefte hebben.

De aarde waar je een cactus of vetplant in zet dient goed doorlatend te zijn om water op te kunnen nemen. Gewone potgrond is hier niet altijd geschikt voor. Ikhebeencactus.nl heeft voor jou kant en klare cactus en vetplanten grond inclusief voeding voor het eerste jaar. Deze aarde is te bestellen onder het kopje benodigdheden.

Jijhebteencactusenweetwatjemoetdoen

Na het lezen van deze handleiding en de nodige verzorgingstips weet jij hoe je voor je nieuwe cactus of vetplant kan zorgen. Je nieuwe cactus/vetplant vriendje zal dit erg waarderen waardoor je nog jaren van hem of haar kunt genieten.

Nog een leuk weetje, veel soorten cactussen kunnen ouder worden dan mensen. Dit betekent dat je met juiste verzorging van je cactus een vriend voor het leven hebt. Leuk toch?! Zo zit er aan elke oude cactus een verhaal.

 Het kan natuurlijk voorkomen dat je nog een vraag hebt over de verzorging of tegen iets aanloopt wat hier niet benoemd is. Neem dan gerust contact met ons op.

Cactusknuffel,

Bo & Chanel

 

© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel