Verzending- en retourbeleid

Hoe wordt je bestelling verzonden

De verzending van je zojuist bestelde cactus is bij ons natuurlijk in goede handen. Ik hoor je denken, hoe verzend je nu zo'n stekelige, soms incourante, maar soms ook fragiele cactus?

De cactussen worden verzonden in stevige kartonnen dozen en worden bij jou thuis gebracht door de pakketbezorger. Eigenlijk net als elke andere online bestelling. De cactussen worden inclusief aarde en kunststof kweekpot verzonden, zodat je thuis niet meteen aan de slag hoeft met het verpotten van je aankoop. Zodra je pakket onze kas verlaat en wordt overgedragen aan PostNL ontvang je automatisch de traceerinformatie in je e-mail.

Dan is er nog het gevaar van een stekel gevecht tussen de cactussen wanneer je er meerdere besteld hebt en ze gezellig samen in de kartonnen doos zitten. Om schade die de cactussen onderling aan elkaar kunnen toebrengen te voorkomen, worden de cactussen in krantenpapier of karton gewikkeld. Hier gaan de stekels van een cactus niet door heen, wat erg handig is!

Hierna worden de cactussen in de doos gedaan met extra papier, zodat ze niet heen en weer schudden in de doos en beschermt zijn voor het transport tijdens de reis naar jouw bestemming.

Mocht er onverhoopt toch iets zijn misgegaan met de verzending, neem dan binnen 7 dagen contact op met Ikhebeencactus en dan lossen we dit op!

 

Verzendkosten

Wanneer je in de check-out pagina het land invult waarnaar toe je de cactussen en vetplanten wilt verzenden worden de verzendkosten zichtbaar. 

In Nederland zijn de verzendkosten € 5,95. Bestellingen vanaf € 40,- worden gratis verzonden.

Naar België zijn de verzendkosten € 7,50,-. Bestellingen vanaf € 80,- worden gratis verzonden.

Naar Duitsland zijn de verzendkosten € 7,75,- bestellingen vanaf € 100,- worden gratis verzonden.

Naar Frankrijk zijn de verzendkosten € 12,50,- bestellingen vanaf € 125,- worden gratis verzonden.

Naar Denemarken zijn de verzendkosten € 12,75,- bestellingen vanaf € 125,- worden gratis verzonden.

Naar Italië zijn de verzendkosten € 13,75,- bestellingen vanaf € 150,- worden gratis verzonden.

 

Verzendtijd

We doen ons uiterste best om alle bestellingen op werkdagen voor 14:00 uur geplaatst, dezelfde dag nog te verzenden, met uitzondering van weekend- en feestdagen. Brievenbuspost en pakketpost via PostNL heeft een levertijd van 1 tot 2 werkdagen (m.u.v. feestdagen). Ikhebeencactus is niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen tijdens het transport van PostNL.

Voor orders naar België kan dezelfde levertijd worden aangehouden als in Nederland.

Orders naar andere Europese landen kunnen we geen vaste levertijd voor afgeven.

Heb je na vijf dagen je bestelling nog niet ontvangen? Neem dan contact op met Ikhebeencactus.

 

Levering van je bestelling

Je ontvangt van Ikhebeencactus een bericht met een track & trace code wanneer de bestelling wordt verzonden. Op de leverdag zelf krijg je een tijdvlak waarin het pakket bij je wordt afgeleverd. 

Zodra we je bestelling hebben ingepakt ontvang je de track info in je e-mail. Hierin staat een verwachte leverdatum en tijdsvlak. Zodra je pakket haar eerste scan heeft gekregen bij het sorteercentrum ontvang je de definitieve afleverdatum met tijdsvlak. Dit is meestal op de leverdag zelf van je pakket. De tijd is dan ook vaak gespecificeerd in een tijdvlak van een aantal uur. Bestellingen in Nederland en België worden de volgende dag afgeleverd. Met uitzonderingen van zon- en feestdagen.

Mocht je niet thuis zijn, dan zal je pakket bij een van je buren worden geleverd of naar een van de dichtstbijzijnde PostNL-afhaalpunten worden gebracht. Ook kun je in de PostNL app aangeven dat je het pakket op een locatie rondom je huis wilt af laten leveren. Dit kan handig zijn in het geval dat je niet thuis bent.

 

Vertraagde levertijden

Product is niet op voorraad

Mocht de cactus, vetplant, sierpot of ander accessoire niet op tijd leverbaar zijn, dan nemen we contact met je op. We zullen een latere leverdatum voorstellen, je geld terugstorten of een alternatief aanbieden.

Drukte bij de pakketbezorging

Door een bepaalde gebeurtenis kunnen de levertijden vertraging oplopen en langer duren dan normaal. Denk hierbij aan het Black Friday weekend of rondom feestdagen. Ikhebeencactus is niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen tijdens het transport van PostNL en haar partnerbedrijven.

Nachtvorst

De meeste cactussen en vetplanten kunnen niet tegen de vorst. Als er zowel overdag als in de nacht flinke vorst wordt voorspeld, stellen we de bestelling uit totdat de weersomstandigheden het toelaten om cactussen te verzenden. Dit wordt op onze Homepage vermeld. Ook wanneer het verzenden weer wordt hervat. Wil je de cactussen toch? U kunt contact met ons opnemen en wij verzenden ze op eigen risico. We verpakken ze in aluminiumfolie en bubbelplastic voor temperatuurbescherming.

 

Retourbeleid

Voor het retourneren of terugroepen van bestelde producten maken we onderscheid tussen planten en andere producten zoals aarde, voeding en sierpotten. Je planten retourneren is niet mogelijk omdat deze producten kunnen bederven binnen de wettelijke 14 dagen bedenktijd. Al onze cactussen, vetplanten en andere planten zijn inbegrepen. Omdat niet kan worden gegarandeerd dat deze planten door de koper goed zijn verzorgd, kunnen ze niet worden geretourneerd. Bij onze kwekers en voordat je planten onze kas verlaten worden alle planten gecontroleerd op kwaliteit. We leveren uitsluitend 100% kwaliteitsproducten. Bent u van mening dat u een plant heeft ontvangen die niet aan de kwaliteitseisen voldoet, neem dan binnen 7 dagen contact met ons op. Wij zorgen altijd voor een passende oplossing.

Heeft uw cactus of vetplant een ziekte opgelopen? Wordt de cactus minder mooi? Gaat de cactus helemaal dood? Grote kans dat je cactus niet op de goede plek staat of niet de juiste hoeveelheid water krijgt. In de meeste gevallen is dit terug te voeren op de zorg. Neem daarom contact op met Ikhebeencactus als je iets vreemds aan je cactus of vetplant ziet. In veel gevallen kunnen we u adviseren, zodat u daarna nog volop van uw plant kunt genieten.

Andere producten kunnen binnen de 14 dagen bedenktijd worden geretourneerd. Wel dient u binnen de 14 dagen bedenktijd eerst per e-mail contact met ons op te nemen. We kunnen je helpen met de retourinstructies, adres en verzendlabels.

U heeft na deze melding nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient u het product met alle meegeleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking te retourneren. U krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. Het verschuldigde bedrag wordt binnen 14 dagen na aanmelding van je retour teruggestort, mits het product reeds in goede orde door ons ontvangen is. Voor meer informatie over annulering: Algemene voorwaarden op Ikhebeencactus.

Heb je een vraag?

WhatsApp ons via de WhatsApp-button onderin je scherm of stuur een mailtje naar: info@ikhebeencactus.nl